Header
Header

Sophia Kinderziekenhuis

sophia-kinderziekenhuis1.jpg

In samenwerking met een aantal merkartikelfabrikanten, hebben de Samenwerkende Dirk van den Broek Bedrijven 1.000.000,= gulden bijeen gebracht.


Deze actie was op touw gezet, om een 6-tal “ouderverblijven” in te richten in het nieuwe Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.
Ouders van ernstig zieke kinderen, die op de intensive-care liggen, kunnen dan in het ziekenhuis overnachten en zodoende elk moment van de dag en nacht bij hun kind zijn. Kinderen willen papa of mama bij zich hebben.

Hiermee ging een grote wens van de leiding van het Sophia Kinderziekenhuis in vervulling.

Op 1 oktober 1992 was het zover en kon de cheque van ruim 1 miljoen gulden aan het ziekenhuis worden overhandigd. Dit werd gedaan door de heer D. van den Broek jr. in het bijzijn van de in die tijd meest bekende kindervrienden:

Bassie en Adriaan


1992-Sophiaziekenhuis.jpg

2.jpg 3.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg
Centraal Magazijn Bilderdijkkade


Het magazijn, van waaruit Dirk zijn winkels bevoorraadde, was gelegen aan de Bilderdijkkade, tegenover het terrein van de Gemeente Reiniging. Het was voorheen een brood en banketbakkerij. Dit pand lag centraal tussen de 3 vestigingen (Mercatorplein-Jan van Galenstraat en Kinkerstraat).


Voordeel-Bazars


Ook de drogisterijen ontkomen niet aan zelfbediening. In 1971 worden de D-Dream beautybars omgebouwd naar Voordeel-Bazars. Zelfs de etalages werden gebruikt als verkoop-ruimte